ABOUT SEPTOPLASTI OPERASYONU

About septoplasti operasyonu

About septoplasti operasyonu

Blog Article

Bu yazımda da hastalarımın rinoplasti sonrası süreç hakkında en çOkay merak ettiği soruları yanıtlayacağım.

Burun ameliyatı estetik kaygısı olanlar, estetikle birlikte fonksiyonel bozuklukları olanlar ve fonksiyonel sorunları olanlar hastalara yapılabilir.

Doğal bir burun elde edilmesi için burnun diğer yüz organları olan ilişkisi ve orantısı hesaplanmalıdır. Profil yapısı doğru değerlendirilmeli, bu yapıya uygun olarak operasyon planlanmalıdır.

Bu tekniklerden en sık uygulananı burnu çeşitli dolgu maddeleri ile şekillendirmedir. Burun dolgusu olarak adlandırılan bu yöntemde en sık kullanılan dolgu maddesi ise Hyaluronic Asit içeren dolgu maddeleridir. Hyaluronic Asit vücudunuzun hemen her yerinde bulunan bir bağ doku elemanıdır. Laboratuvarda hazırlanmış bu dolgular yapıldıktan belli bir süre zamanla sonra erirler, yani kalıcı değillerdir.

Aynı zamanda yapılan işlemin karmaşık olması da ameliyat süresini uzatabilir. Genel olarak söyleyecek olursak; one – 2 saat içerisinde burun estetiği tamamlanır.

İleri dönemlerde burun yapılarının desteklenmesi için çeşitli greftleme teknikleri kullanılabilir. Yumuşak doku zarfının kasılması burun yapısının zamanla değişimine yol açar ve bu durum estetik açıdan düzeltmeler gerektirebilir.

Bu iki teknik arasındaki seçim sadece cerrahın beceri ve deneyimiyle değil aynı zamanda hastanın spesifik durumu ve beklentileri ile de yakından ilişkilidir.

Bu nedenle her iki yöntemin de avantajları ve sınırlılıkları hastayla açıkça tartışılmalı ve en uygun seçeneğe birlikte karar verilmelidir.

Rinoplasti ameliyatı , genellikle genel anestezi altında yapılır. İşlem sırasında, burun üzerindeki cildi kaldırmak için bir kesik yapılır ve burun kemikleri ve kıkırdakları yeniden şekillendirmek için gerekli olan işlemler yapılır.

Doktor da beklentileri değerlendirir ve yapılacak operasyon hakkında hastayı bilgilendirir. Hasta ile doktor arasındaki iletişimin sağlıklı olması, ameliyat sonrasında istenilmeyen sonuçların ortaya çıkmasını engellemede büyük rol oynar.

Doktor da beklentileri değerlendirir ve yapılacak operasyon hakkında hastayı bilgilendirir. Hasta ile doktor arasındaki iletişimin sağlıklı olması, ameliyat sonrasında istenilmeyen sonuçların ortaya çıkmasını engellemede büyük rol oynar.

• Yeni ameliyat teknikleri sayesinde çoğu hastada hiç oluşmayan ancak bazen az miktarda oluşabilen morluklarınızı geçirmek için ameliyattan hemen sonra Auriderm XO veya Arnica jeli günde two kez kullanabilirsiniz.

Kemiği inceltme ve kesme işlemleri hem kemiğe hem de çevre dokulara  minimum amount zarar ile yapılabilmektedir. Bu da daha az ödem ve morluk demektir. Doku iyileşmesi daha hızlı olur. 

Ayrıca, burun ucunda hissizlik veya alerjik reaksiyonlar gibi durumlar da nadiren olsa yaşanabilir. Anestezi ile ilişkili komplikasyonlar ve ameliyat sonuçlarının beklentileri karşılamaması da potansiyel riskler arasındadır. Bu nedenle, operasyon Ayrıntılar Burada öncesinde tüm bu riskler dikkatle değerlendirilmelidir.

Report this page